informatie

De Ontdekapp is een 'webbased' applicatie. Dat wil zeggen dat er een goede (wireless) breedbandverbinding noodzakelijk is. Het voordeel is dat er geen app geïnstalleerd hoeft te worden en er zowel op school als thuis mee kan worden gewerkt.

Om toegang te krijgen tot de OntdekApp is voor leerkrachten een inlogcode nodig. De inlogcode wordt verstrekt nadat het abonnementsgeld is ontvangen. De leerkrachtomgeving bevat alle materialen en downloads (doe-bladen en formulieren), handleiding, tips en een digibord-versie van de OntdekApp. Kinderen kunnen direct aan de slag zonder inlogcode.

 

Systeemvereisten

 • Minimale schermbreedte in pixels moet 1024px zijn. De meeste tablets voldoen al aan deze eis.
 • Voor een soepele werking is een intern geheugen van minimaal 2GB aan te bevelen.

Desktop computers (incl. Apple), Windows-, Google- en Androidtablets

 • Zorg altijd voor de meest recente versie van de browser.
 • De meest geschikte browsers zijn chrome, firefox opera of safari.

Hoe gebruik ik de app?

 1. Start de website www.ontdekapp.nl op met de juiste browser.
 2. Log in met de inlogcode voor het leerkrachtgedeelte. De applicaties zelf zijn vrij toegankelijk. De app verschijnt in de browser en met één klik is deze fullscreen.
 3. Op een desktop computer (incl. Apple) kan (in het startscherm van de app) 'Instellingen' worden aangeklikt en vervolgens 'toevoegen aan bureaublad'.
 4. Op een tablet kan worden gekozen voor  ‘toevoegen aan startscherm’.

 

iPad

Op een iPad wordt Safari gebruikt.

Hoe gebruik ik de app?

 1. Start de website www.ontdekapp.nl op met de laatste versie van Safari.
 2. Log in met de inlogcode voor het leerkrachtgedeelte. De applicaties zelf zijn vrij toegankelijk.
 3. Plaats de OntdekApp op het bureaublad van de iPad. - Klik rechts naast de adresbalk van Safari op: - Kies in het pop-up scherm ‘zet in beginscherm’:  Het icoon van de OntdekApp staat nu op het bureaublad en kan vanaf hier worden opgestart.

Verwijzing naar externe bronnen
Het is belangrijk dat kinderen verschillende informatiebronnen kunnen raadplegen om zelf kennis te construeren. De OntdekApp linkt door naar websites van derden. Dat gaat automatisch bij alle systemen en browsers. Op de iPad wordt ook doorgelinkt, maar bestaat het risico dat je niet makkelijk meer terugkomt in de OntdekApp. Om dit te voorkomen kan na het installeren van de OntdekApp in het beginscherm de Safari-browser inactief worden gemaakt. Dat kan via ‘Algemeen’ > ‘Beperkingen’ > ‘Safari’.

Snappet
De OntdekApp werkt niet op Snappet. De standaard browser op Snappet is een browser-imitatie, die in functionaliteit is beperkt. Er kunnen helaas geen andere browsers worden geïnstalleerd. Tevens is de hardware van deze tablets onvoldoende.


U kunt altijd contact met ons opnemen via het formulier.